سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
 تعداد کل بازدید : 11794

  بازدید امروز : 5

  بازدید دیروز : 0

چالش

[ خانه | ایمیل |شناسنامه | مدیریت ]

 

 

درباره خودم

چالش
کوروش علوی
این وبلاگ به دنبال فشارهای وارده در بنیاد شهید به پرسنل و عدم همکاری در ارتباط سالم بوجود آمده و قصد دارد عملکردها و دیدگاه ها را به چالش بکشد.

 

لینک به لوگوی من

چالش

 

بایگانی

یادتون نره آرشیو هم دارای مطالب جالبی هست
تابستان 1387
بهار 1387

 

اشتراک

 

 

«خداوند کسی را که نافرمانی اش کند، دوست نمی دارد» . آن گاه حضرت این شعر را برخواند : خدا را می کنی و باز اظهار دوستی او را می نمایی ؟! [محمّد ابی عمیر - کسی که خود از امام صادق علیه السلام شنیده بود برایم نقل کرد که ایشان می فرمود]

تحلیل سخنرانی قسمت (2)

نویسنده:کوروش علوی::: یکشنبه 87/3/12::: ساعت 1:6 صبح

این مطلب جدیدی از یکی از دوستان است که در نوع خود بسیار جالب است. متشکرم و منتظر مطالب بعدی.


ابو حسین


قسمت (2)


تحلیل سخنرانی آقای دکتر دهقان در نشست بررسی فرآیندهای معاونت توسعه مدیریت و امور مجلس

 

ب ) رهنمود ها :

-  ریاست سازمان در رهنمود های خود مسائلی را مطرح نموده از جمله اینکه فرموده اند" اگر در معاونتی  فرآیندی وجود دارد که متأثر از سایر فرآیندها باشد ، باید مشخص شود " و " پایش های فرآیندها باید در داخل آن ها دیده شود ". این بیانات به این مسئله اشاره دارد که نه تنها ماتریس ارتباط بین فرآیندهای یک معاونت بلکه ماتریس ارتباط و تأثیر هر فرایند بر فرآیندی دیگر و در واحد یا معاونت دیگر نیز باید مشخص شود تا از آثار سوء و تخریبی جلوگیری شود و همچنین یک فرایند مثل یک سیستم دیده شود که بازخورد دارد و قبل از ادامه مرحله بعدی ، بازخورد ها موجب اصلاح می شوند و نیازی نیست که یک فرایند تا به آخر طی شود و بعد متوجه شویم که با یک اشکال کوچک که قابل حل بوده ، متأسفانه کل فرایند دچار اشکال شده و تأثیر منفی بر دیگر فرآیندها هم گذاشته است.

با این فرمایشات و تحلیل آن به نظر می رسد ریاست سازمان به دو مشکل اساسی در استقرار فرآیندها آگاه است ولی سوالاتی نیز مطرح است از جمله :

  • اگر این دو مشکل مرتفع نشود چه بلایی بر سر استقرار فرآیندهای مطلوب می آید ؟
  • اگر مشکلات پیش بینی شده ، چرا بر طرف نمی شود ؟
  • مسؤلیت برطرف نمودن این مشکلات با چه واحدی است ؟
  • اهمال در برطرف کردن این مشکلات چه مجازاتی دارد ؟

پاسخ به این سؤالات نیز می تواند به این گونه باشد که :

1-   اگر این دو مشکل برطرف نشود ، نباید فرآیندهای جدید را مستقر کرد.

2- علت بر طرف نشدن مشکلات ، عدم همفکری و همدلی ریاست استقرار فرآیندها و ریاست مرکز نوسازی با ریاست سازمان و عدم اعتقاد به این مشکلات و پیش بینی های ریاست سازمان است.

3- مسئولیت نظارت برای برطرف نمودن این مشکلات با ریاست سازمان ( که احتمالاً به این باور رسیده) و مسئولیت اجرایی برطرف نمودن مشکلات با مرکز نوسازی و استقرار فرآیندها ی مطلوب است.

4-   و مجازات اهمال نیز پرداخت هزینه ها و اخراج می تواند باشد.

-  ریاست سازمان در رهنمود های خود می فرمایند " باید درک  و فهم درست از کار وجود داشته باشد " و " باید همزبانی و برداشت یکسان در عمل هم داشته باشیم " و "اتفاقاتی که در سازمان خواهد افتاد باید به پرسنل گفته شود " و برای رسیدن به آنها نیز راه هایی ارائه می کنند از جمله :1- کلاس بگذارید 2- استانداردهای محکم و قاطع وجود داشته باشد 3- مرزها باید خیلی دقیق باشد 4- نباید تلرانس را زیاد کنیم 5- همه جنبه های کار باید شفاف باشد. در تحلیل رهنمود ها و راههای رسیدن به آن به نظر می رسد ریاست سازمان به فرهنگ سازی و ایجاد بستر مناسب توجه دارند و فکر می کنند که آموزش تنها روش فرهنگ سازی است و از سوی دیگر مسائلی مانند استانداردهای محکم و قاطع و مرزهای خیلی دقیق نیز فاقد مبنای علمی و کارشناسی است  و شاید سوالات ذیل و پاسخ های آن به درک صحیح تر مطالب کمک کند.

1. اگر فرهنگ سازی به عنوان پیش درآمد و بستر سازی است ، چه اقداماتی در خصوص فرهنگ سازی برای طرحهای تحولی انجام شده است ؟

2.   مسؤول فرهنگ سازی کدام شخص یا واحدی است ؟

3. اگر تعیین شاخصها و معیارها برای هر فعالیتی ، گام نخست در طراحی ، مدل سازی ، اجراء ، ارزیابی  و اصلاح است برای  کدام طرح تحولی شاخص و معیار تهیه شده و بر اساس کدام استاندارد ؟

4. اگر شفاف سازی به معنی اطلاع رسانی در همه زمینه ها است ، در مورد فرایند کدام برون سپاری ، مبلغ قرارداد ، پیشرفت ، مشکلات و هزینه های اضافی آن اطلاع رسانی شده ؟

5.   مسئوول اطلاع رسانی کیست ؟

6.   از کدام رسانه برای اطلاع رسانی استفاده شده ؟

در پاسخ به سوالات باید گفت که :

·  طبق مصوبات شورای تحول هر مجری طرح تحولی ، خودش فرهنگ سازی را نیز باید انجام دهد ولی غیر از چند نشست در کردان برای مدیران و چند جلسه برای توجیه  باز مهندسی فرآیندها اقدام دیگری انجام نشده و هیچ یک از گامهای فرهنگ سازی و اصول و تاکتیک های آن صورت نگرفته است .

·   چون کار به غیر کاردان و کارشناس بخصوص از نوع خارج سازمانی سپرده شد و آنها نیز فکر می کردند شاخصهای علمی و شاید دانشگاهی کفایت می کند بنابراین به دنبال بومی سازی و انطباق شاخصها با نوع ساختار و اهداف سازمان نرفتند.

·  به نظر می رسد برای فرهنگ سازی ، می بایست از مجموع واحدها ، عوامل ، ابزار و وسایل سازمانی استفاده شود و غیر از پیمانکار که تئوریسین فرهنگ سازی است ، دیگر معاونین ، مدیران ، کارشناسان و سایر پرسنل نیز به نحوی در فرهنگ سازی نقش دارند . امّا در سازمانها به صورت سنتی فکر می کنند ، روابط عمومی و واحد آموزش مسؤول فرهنگ سازی هستند در حالیکه فرهنگ سازی تحولی یک طرح جامع با محوریت و مسؤولیت مرکز نوسازی و با عوامل اجرایی مثل روابط عمومی و واحد آموزش است. به عبارتی مسؤول شفاف سازی مسائل تحولی نیز هست و عدم فرهنگ سازی یا بیان شفاف اطلاعات نیز برعهده این واحد می باشد که تاکنون به هیچ یک از وظایف خود عمل ننموده و هیچ اطلاعاتی را از برون سپاری ها و مسائل مرتبط ، انتشار نداده است.                       

 

 

به امید ارائه تحلیل های علمی و کارشناسی تر

موفق باشید

 



لیست کل یادداشت های این وبلاگ

تکرار جعل سند و غفلت از خدا
[عناوین آرشیوشده]


[ خانه | ایمیل |شناسنامه | مدیریت ]

©template designed by: www.persianblog.com

منبع کد آهنگ مینوس

نیازمندیها و آگهی رایگان درجه1